Eclere rotunde

de Merisor in Prajituri, 14 Aug 2012 | 7838 vizualizari

 

Prefer forma rotunda la eclere pentru ca sunt usor de pus in tava. Se pun cu lingura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cojile de eclere:
  • 1 cana apa
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 oua
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1,5 L lapte
  • 4 galbenusuri
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • Pentru glazura:
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura ulei
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere rotunde:

Am folosit ca masura cana pentru ca asa am reteta, dar am verificat masurile si cana mea pe care o folosesc are 300 ml, iar faina din doua cani a masurat 400g. Eu am folosit faina macinata la tara si nu este chiar calitativa, dar trebuie avut in vedere cand se foloseste faina tip 000 intra cam o cana si 1/2 pentru ca aceasta se umfla mai bine.

Si acum procesul de fabricatie: am pus intr-o craticioara, pe aragaz, apa cu uleiul, sarea si zaharul vanilat si am aprins focul. Cand au dat in clocot am pus toata faina si am mestecat pana s-a omogenizat. Am ridicat de pe foc si am dat la rece.

Intre timp am pregatit crema de vanilie. Am pus intr-un vas galbenusurile cu zaharul si am frecat, am adaugat putin lapte rece cam o ceasca, apoi budinca si faina si am omogenizat. Am pus vasul pe foc si am adaugat peste compozitie restul de lapte, caldut de data asta, sarea, coaja de lamaie si am lasat sa fiarba mestecand continuu. Cand a fiert(cateva clocote), am ridicat de pe foc si am incorporat in crema calda untul taiat in bucati si zaharul vanilat. Am lasat crema la rece.

Am continuat cu aluatul pentru cojile de eclere. In compozitia racita am adaugat ouale unul cate unul mixand bine pentru a se incorpora uniform albusurile. Apoi am lasat sa se odihneasca la frigider 1 ora. Dupa acest interval, am tapetat tava cu hartie de copt si am pus cu lingura rondele distantate pentru a le da voie sa creasca si am dat tava la cuptor 40minute la 180 grade celsius.

Dupa coacere, am lasat sa se raceasca apoi am umplut cojile cu crema de vanilie.Eu de obicei tai cojile de la baza si umplu partea rotunda, se umple mai bine.

Pentru glazura am frecat zaharul cu cacaoa, am adaugat laptele si am pus vasul pe foc mestecand continuu sa nu se lipeasca. Dupa cateva minute am adaugat untul iar cand s-a topit zaharul de tot am pus uleiul, am omogenizat si am ridicat de pe foc. Am utilizat glazura calda pentru a se intari direct pe eclere.

 

TIPS-URI

1

Albusurile se pot folosi tot la crema de vanilie batute cu zahar vanilat si adaugate cand crema s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere rotunde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de ciocolata si frisca